Uleiuri esentiale

Ulei esențial de cuișoare

Ulei esențial de cuișoare

Denumirea în limba latină: Eugenia caryophyllata

Aromă: condimentată, iute, bogată, intensă, dulceagă, fructată, lemnoasă,  caldă

Partea plantei utilizată: frunzele și mugurii de cuișoare

Descriere:

Cuișoarele sunt bine cunoscute în mediul culinar ca fiind un excelent condiment, dar puțină lume știe cât de eficiente pot fi acestea dacă sunt transformate într-un ulei esențial. Uleiul esențial de cuișoare este unul dintre cele mai puternice antivirale și antibacteriene uleiuri, fiind folosit și recomandat pe scară largă de către stomatologi împotriva durerilor de dinți, a infecțiilor cavității bucale, având efect analgezic. De asemenea, el are un puternic efect spasmolitic și fortifică și întărește organismul. 

Deși proprietățile sale sunt excelente, uleiul esențial de cuișoare este deosebit de puternic, ca urmare se recomandă consumul lui în concentrație mică și întotdeauna diluat. 

Uleiul esenţial de cuişoare are proprietăţi gastroprotective, date de producerea de mucus gastric care protejează stomacul şi ajută la eliminarea gazelor şi a balonării, stimulând de asemenea digestia.

Uleiul esențial de cuișoare are proprietăți puternice de încălzire și analgezice, el putând fi folosit din acest motiv nu doar pentru energizarea generală a corpului ci și  în  cazul nașterilor, unde stimulează uterul, declanșează contracțiile uterine și diminuează fricile legate de naștere. 

Acest ulei ne ajută să ne recuperăm după o boală,  intervenții și traume. Uleiul esențial de cuișoare este asociat și cu fertilitatea, el ajutând la creșterea apetitului sexual.

Cum utilizezi uleiul esențial de cuișoare:

Efecte și proprietăți:

La nivel emoțional uleiul esențial de cuișoare:

La nivel fiziologic uleiul esențial de cimbru este: 

Uleiul esențial de cuișoare poate fi recomandat în:

Precauții!

A se evita contactul cu zonele sensibile, ochi, mucoase.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. 

A se păstra în sticluțe de culoare închisă, în camere răcoroase. 

A se consulta specialistul în aromodiagnoză înainte de a fi utilizat intern sub forma formă de tratament. 

Nu toate uleiurile bune pentru noi sunt bune și pentru animalele de companie! Nu lăsați animalele să ingereze uleiurile esențiale, nici macar in diluție. Pentru tratarea cu uleiuri esențiale a animalelor, consultați neaparat un specialist! 

Nu ne asumăm răspunderea pentru nerespectarea precauțiilor de mai sus, pentru utilizarea necorespunzatoare a uleiurilor sau pentru utilizarea acestora conform indicațiilor altor specialiști în aromodiagnoză. 

A nu se aplica pe piele sensibilă, deteriorată sau pe pielea copiilor sub 2 ani.

Contraindicat în sarcină (declanșează contracțiile uterine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *