Uleiuri esentiale

Ulei esențial de eucalipt

Ulei esențial de eucalipt

Denumirea în limba latină: Eucalyptus Radiata sau Eucalyptus globulus (în funcție de producător)

Nota: Globulus este specia de eucalipt cea mai des întâlnită în aromoterapie. Radiata este mai blând, având o cantitate mai mică de cineol (substanța de bază din compoziția uleiului esențial de eucalipt, numită și eucaliptol). La copii sub 6 ani se recomandă în special folosirea variantei radiata, deoarece uleiul esențial de eucalipt este un ulei activ care îi poate surescita. 

Aromă: puternică, proaspătă, medicinală, mentolată, răcoritoare

Partea plantei utilizată: frunzele de eucalipt

Descriere:

Uleiul esențial de eucalipt este excelent în tratarea răcelilor și a oricăror afecțiuni respiratorii, a tusei, rinitelor, amigdalitelor și sinuzitelor, datorită proprietăților sale antiseptice extrem de puternice. Uleiul esențial de eucalipt este, de asemenea, un temut inamic al streptococilor și stafilococilor. 

Tot datorită capacităților sale antiseptice, uleiul esențial de eucalipt se folosește cu succes în afecțiuni ale aparatului sexual și urinar (trichomonas, cistită, prostatită, uretrită, endometrită, anexită, candidoză). El micșorează considerabil glicemia și poate fi folosit chiar și în tratamentul artritelor sau al reumatismului, datorită proprietăților sale antiinflamatorii. 

La nivel energetic și emoțional, uleiul esențial de eucalipt calmează și liniștește mintea, dă claritate gândirii, ajută în caz de epuizare mentală și îndepărtează gândurile și emoțiile negative.

Cum utilizezi uleiul esențial de eucalipt:

Efecte și proprietăți:

La nivel fiziologic uleiul esențial de eucalipt este:

La nivel emoțional uleiul esențial de eucalipt: 

Uleiul esențial de eucalipt poate fi recomandat în:

Precauții!

A se evita contactul cu zonele sensibile, ochi, mucoase.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
A se păstra în sticluțe de culoare închisă, în camere răcoroase.
Ulei hiperactiv. Nu se recomandă folosirea uleiului în complex cu preparatele homeopatice, în primele 4 luni de sarcină și copiilor sub 2 ani! Intern se administrează doar după consultarea obligatorie a medicului.

Nu toate uleiurile bune pentru noi sunt bune și pentru animalele de companie! Nu lăsați animalele să ingereze uleiurile esențiale, nici măcar în diluție. Pentru tratarea cu uleiuri esențiale a animalelor, consultați neapărat un specialist. 

Nu ne asumăm răspunderea pentru nerespectarea precauțiilor de mai sus, pentru utilizarea necorespunzatoare a uleiurilor sau pentru utilizarea acestora conform indicațiilor altor specialiști in aromodiagnoză. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *