Uleiuri esentiale

Ulei esențial de lemn de cedru

Ulei esențial de lemn de cedru

Denumirea în limba latină: Juniperus virginiana sau Cedrus atlantica (în funcție de producător)

Aromă: ușoară, proaspătă, curată, blândă, pământoasă, lemnoasă, rășinoasă

Partea plantei utilizată: lemnul de cedru

Descriere:

Uleiul esențial de lemn de cedru este eficient în afecțiunile aparatului respirator, putând fi folosit și la copii datorită blândeții sale, având capacități decongestive dacă este masat pe piept în caz de răceli. El are de asemenea proprietăți de calmare și chiar și sedative. 

La nivel emoțional, uleiul esențial de cedru ajută la stabilirea propriilor limite, el fiind din punct de vedere energetic într-o relație directă cu pielea, cea care face legătura dintre mediul exterior și interiorul sufletului nostru. Din acest motiv, esențial de lemn de cedru aduce și beneficii fizice la nivelul pielii și părului, putând fi folosit cu succes în acnee, cicatrici, leziuni.

Uleiul esențial de cedru ajută în diverse afecțiuni ale sistemului urinar (rinichi și vezică urinară), având efect diuretic.  

Cum utilizezi uleiul esențial de lemn de cedru:

Efecte și proprietăți:

La nivel fiziologic uleiul esențial de lemn de cedru este:

La nivel emoțional uleiul esențial de lemn de cedru: 

Uleiul esențial de lemn de cedru poate fi recomandat în:

Precauții!

A se evita contactul cu zonele sensibile, ochi, mucoase.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. 

A se păstra în sticluțe de culoare închisă, în camere răcoroase. 

A se consulta specialistul în aromodiagnoză înainte de a fi utilizat intern sub forma formă de tratament. Acest ulei este doar pentru uz extern!

Nu toate uleiurile bune pentru noi sunt bune și pentru animalele de companie! Nu lăsați animalele să ingereze uleiurile esențiale nici macar in diluție. Pentru tratarea cu uleiuri esențiale a animalelor, consultați neaparat un specialist! 

Nu ne asumăm răspunderea pentru nerespectarea precauțiilor de mai sus, pentru utilizarea necorespunzatoare a uleiurilor sau pentru utilizarea acestora conform indicațiilor altor specialiști în aromodiagnoză. 

Contraindicat în sarcină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *