Uleiuri esentiale

Ulei esențial de trandafir

Ulei esențial de trandafir

Denumirea în limba latină: Rosa centifolia sau Rosa damascena (în funcție de producător)

Aromă: puternică, dulce, florală, intensă 

Partea plantei utilizată: florile de trandafir

Descriere:

Uleiul esențial de trandafir este în primul rând un excelent calmant al stărilor emoționale, el echilibrând psihic, mental și energetic. Uleiul esențial de trandafir înlătură teama, fobiile, oboseala, depresia, anxietatea, stresul, acționând în același timp și ca afrodisiac. Armonizând din toate punctele de vedere, uleiul esențial de trandafir aduce și somn bun, profund, înlăturând insomniile.

Uleiul esențial de trandafir are un spectru larg de aplicabilitate, el fiind și un excelent antiinflamator, antifungic și spasmolitic. Deoarece redă pielii strălucirea și textura dorită, uleiul esențial de trandafir este folosit în cosmetică într-o gamă largă de procedee de înfrumusețare, fiind un remediu antiaging excelent, normalizând secreția de sebum, înlăturând hipersensibilitatea, cearcănele și edemul de sub ochi, netezind pielea, vindecând cuperoza.

Nu în ultimul rând uleiul esențial de trandafir acționează și asupra migrenelor, durerilor de cap și amețelilor și lucrează inclusiv în cazul tulburărilor hormonale, aducând echilibrul și armonizarea glandelor endocrine.

Cum utilizezi uleiul esențial de trandafir:

Efecte și proprietăți:

La nivel fiziologic uleiul esențial de trandafir este: 

 

La nivel emoțional uleiul esențial de trandafir:

Uleiul esențial de trandafir poate fi recomandat în:

Precauții!

A se evita contactul cu zonele sensibile, ochi, mucoase.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. 

A se păstra în sticluțe de culoare închisă, în camere răcoroase. 

În cazul păstrării la temperaturi scăzute se poate solidifica, fapt care nu influențează calitățile benefice ale uleiului.

A se consulta specialistul în aromodiagnoză înainte de a fi utilizat intern sub forma formă de tratament.

Nu toate uleiurile bune pentru noi sunt bune și pentru animalele de companie! Nu lăsați animalele să ingereze uleiurile esențiale nici macar in diluție. Pentru tratarea cu uleiuri esențiale a animalelor, consultați neaparat un specialist! 

Nu ne asumăm raspunderea pentru nerespectarea precauțiilor de mai sus, pentru utilizarea necorespunzatoare a uleiurilor sau pentru utilizarea acestora conform indicațiilor altor specialiști în aromodiagnoză. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *